Veel gestelde vragen

IMPACT is gespecialiseerd in duurzaamheid, techniek en innovatie. Doen jullie ook andere subsidieregelingen?

Jazeker, door de jaren heen hebben een veelheid aan verschillende subsidies aangevraagd. Dit doen we nog steeds, echter mede door onze passie voor techniek en duurzaamheid, onze technische achtergrond (studies en werkervaring) en de overtuiging dat we zorgvuldig moeten omgaan met onze aarde om deze wereld leefbaar te houden zijn duurzaamheid, innovatie en techniek één van onze belangrijkste speerpunten.

Wat kan ik verwachten van IMPACT? Helpen jullie ook bij controles en het opzetten van de administratie?

Jazeker, onze dienstverlening is all-in en full service. Dit betekent dat we betrokken zijn bij het gehele proces:

  • Het samen met de klant definiëren van subsidiabele activiteiten/projecten/investeringen;
  • het verzamelen en optekenen van gegevens die nodig zijn om een subsidieaanvraag te kunnen opstellen;
  • het schrijven van de subsidieaanvraag;
  • het verzorgen van tijdige indiening;
  • bewaken van de deadlines;
  • beantwoording van vragen die door de subsidiebehandelende instantie gesteld worden tijdens de beoordeling van de aanvraag;
  • het begeleiden van het na-traject, dat wil zeggen advisering over de administratieve vereisten die samenhangen met de subsidieaanvraag, schrijven en opleveren van voortgangrapportages, etc.

Stel we doen een investering, of ontwikkelen een nieuw product. Kunnen we bellen?

Graag. Vaak kunnen we telefonisch, geheel vrijblijvend, al binnen een paar minuten aangeven of de investering of het project kansrijk is voor subsidie. Als het gaat om ontwikkeling van producten of processen of omvangrijkere investeringen dan komen we graag langs. Hierdoor kunnen we meer en beter informatie verzamelen m.b.t. de subsidieaanvraag.

Werken jullie landelijk?

Hoewel we lokaal erg betrokken zijn, bevinden onze klanten zich overal door het land. Van Groningen tot Limburg en Zeeland. We zijn actief in een groot aantal branches: Chemie, Machinebouw, werktuigbouw, weg- en waterbouw, vliegtuigbouw, auto-industrie, food, zorg, vastgoed, onderwijs, ICT en agrarisch.

Kan ik de subsidieaanvragen niet gewoon zelf doen?

Nederland kent ruim tweeduizend subsidieregelingen voor bedrijven. De oneindige lijst aan subsidieprogramma’s, de ondoorzichtigheid van de subsidieregelingen, de administratieverplichtingen en de telkens veranderende procedures en criteria maken het vakgebied complex. Ook de communicatie met de subsidieverstrekker vraagt vaak om een specifieke aanpak.

U kunt de subsidieaanvragen uiteraard zelf doen maar onze ervaring is dat er toch vaak subsidiemogelijkheden onbenut blijven en dat aanvragen vaak beter geschreven kunnen worden waardoor meer werkzaamheden in aanmerking komen en vragenbrieven voorkomen kunnen worden. Doordat onze dienstverlening full-service is, nemen we al het werk uit handen. U heeft wel de lusten, niet de lasten.

Zie ook de waarden van IMPACT subsidieadvies

Wat zijn de kosten?

Omdat we geloven dat uw belang ook ons belang is, werken we meestal op ‘no cure no pay’ basis. Onze dienstverlening is full-service: We verzorgen hierbij de volledige aanvraag van A tot Z, we helpen bij controles en het opzetten van de administratie. Uiteraard zijn afspraken tegen een scherp uurtarief ook mogelijk.

Sinds 2019 zijn we ook actief voor de rijksoverheid en diverse gemeenten. Bij een aantal gemeenten helpen we o.a. duurzame bedrijven terreinen realiseren. Deze dienstverlening is meestal op urenbasis.

Waarom zou ik kiezen voor IMPACT subsidieadvies en niet voor een ander subsidiebureau?

Door onze technische achtergrond, passie voor techniek, innovatie en duurzaamheid en onze jarenlange ervaring met het aanvragen van subsidieregelingen op Europees, landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau zijn we uitgegroeid tot absolute specialist in Nederland.
Met ons unieke technische, bedrijfskundige én subsidiespecialistische profiel zijn we in staat om projecten en ideeën snel te doorgronden op verschillende niveaus binnen een organisatie.

Onze kracht? Projectideeën omzetten in kansrijke, integere subsidieaanvragen, het opbouwen van langdurige klantrelaties, het snel kunnen schakelen op de verschillende niveaus binnen een organisatie en het begeleiden van het gehele subsidietraject tot en met de uitbetaling van de laatste subsidie-euro.

Onze waarden zijn o.a.: Dienstbaar, Integer, gedreven, betrouwbaar, bruggenbouwen, klantgericht. Lees meer over ons en onze waarden >

Meer weten over ons?

Lees alles over onze dienstverlening