Over ons

Wij willen relevante impact hebben op uw ontwikkelingen en investeringen, en u hiermee helpen uw ambities waar te maken!
IMPACT Subsidieadvies werkt voor een breed scala aan bedrijven, van start-up tot multinational, maakindustrie, installateurs, onderwijs- en zorginstellingen, gemeenten en technologieplatforms. Samen met hen hopen wij een steentje bij te dragen aan de innovatie- en duurzaamheidsprestaties van Nederland en de EU. 

Subsidie aanvragen is een specialisme

Nederland kent ruim tweeduizend subsidieregelingen voor bedrijven. De oneindige lijst aan subsidieprogramma’s, de ondoorzichtigheid van de subsidieregelingen, de administratieverplichtingen en de telkens veranderende procedures en criteria maken het vakgebied complex. Ook de communicatie met de subsidieverstrekker vraagt vaak om een specifieke aanpak.

IMPACT subsidieadvies heeft sinds 2008 ervaring met een groot scala aan subsidieregelingen. Met een team van specialisten hebben we ons, door de jaren heen, ingegeven door onze passie voor technologie en duurzaamheid, gespecialiseerd in het verwerven van subsidies op het gebied van technologie, energie en milieu. 
Deze unieke combinatie van technische kennis en kennis van subsidieregelingen en het schrijven van scorende aanvragen vormt de ruggengraat van onze organisatie.

 

een aantal van onze klanten

Subsidies voor Wolfswinkel; nieuwbouw, renovatie en wagenpark
Subsidies voor Feenstra, duurzaamheid en innovatie
Subsidies voor Scania, trailerbouw, nieuwbouw en renovatie
Subsidies voor CelaVita
Subsidies voor Schiphol, luchtvaart, techniek, duurzaamheid
Subsidies voor Breman Machinery Genemuiden
Subsidies Heinz Food
Subsidies voor DSM, high tech materials & chemie
Subsidies voor Stork Luchtvaart techniek Aerospace
Subsidies voor Vivera voedselproductie
Subsidies voor gemeente Rotterdam
Subsidies voor Bakkerij Bart, subsidies voor de voedselindustrie, innovaties en duurzaamheid
Subsidies voor Gemeente Urk
Subsidies voor Kaan houtbewerkers, subsidie voor energiezuinige machines
Subsidies voor Koninklijke Van Der Most
Subsidies voor NBC, Nederlands Bakkerij Centrum
Subsidies voor Ocean Company Urk, innovatie in food, nieuwbouw en renovatie
Subsidies voor Scheepsbouw
Subsidies voor Pop-up toilet company
Subsidies voor Scheepsbouw
Visschers Seafood Urk: Subsidies voor innovatie in food, renovatie en nieuwbouw
 

Wie zijn wij?

Onze unieke combinatie van technische kennis en kennis van subsidierregelingen en het schrijven van scorende aanvragen vormt de ruggengraat van de organisatie.

Onze dienstverlening kenmerkt zich door de drive om ambities van klanten te willen waarmaken en relevante impact te hebben op uw ontwikkelingen en investeringen door onafhankelijk, “all-in & full service” subsidieverwerving: We adviseren, schrijven de aanvragen én vragen de subsidies aan, waarbij we het subsidietraject van A tot Z begeleiden. We nemen dus zoveel mogelijk werk uit handen en minimaliseren uw risico’s door adequate hulp bij administratieve verplichtingen en hulp bij controles.

IMPACT Subsidieadvies werkt in Nederland en Europa voor een breed scala aan bedrijven, van start-up tot multinational, onderwijsinstellingen, zorginstellingen, gemeenten, sectororganisaties en technologieplatforms. Samen met hen hopen wij een steentje bij te dragen aan de innovatie- en duurzaamheidsprestaties van Nederland en de EU. Sectoren waarin we werken zijn o.a. machinebouw, food, chemie, vliegtuigindustrie, vastgoed en weg-waterbouw.

Waarom de specialisatie in technologie en duurzaamheid?

Door onze technologische achtergrond kunnen we uw R&D-projecten snel doorgronden en vertalen naar scorende subsidieaanvragen. Onze vanuit inhoud gedreven specialisten combineren technische knowhow met kennis van subsidies, regelingen en netwerken.

We zetten daarnaast vol in op duurzaamheid. We geloven dat we zorgvuldig moeten omgaan met onze aarde. Dit doen we door actief mee te werken aan energiebesparing en opwekking van duurzame energie. Het is zorg voor de toekomst om deze wereld leefbaar te houden. Daarom is duurzaamheid één van onze belangrijkste speerpunten. Subsidies kunnen hierin een belangrijke rol hebben, bijvoorbeeld om duurzame investeringen mogelijk of rendabel te maken. 
Afgelopen jaren hebben we tal van duurzame initiatieven met subsidies kunnen ondersteunen.

 

 

Impact Subsidieadvies is opgericht door Jelte Aben, een subsidiespecialist met ruim 14 jaar ervaring, met een uniek technisch en bedrijfskundig profiel.

“Na mijn opleiding vliegtuigtechniek heb ik enige tijd bij KLM gewerkt als onderhoudstechnicus voor de Boeing 747. Na mijn opleidingen Technische Bedrijfskunde, Bedrijfskunde en een MBA ben ik sinds 2008 werkzaam als subsidieadviseur. Ik heb gemerkt dat ik met mijn unieke achtergrond in staat ben om projecten en ideeën snel te doorgronden op verschillende niveaus binnen een organisatie en te komen tot succesvolle subsidieaanvragen”.

Deze unieke combinatie van techniek en subsidiekennis vormt de ruggengraat van IMPACT Subsidieadvies. Daarnaast hebben we een zevental waarden geformuleerd die IMPACT Subsidieadvies tot een uniek subsidieadviesbureau maken:

 

 

 

De 7 waarden van Impact Subsidieadvies

 1. Klantgericht
  Onze dienstverlening draait altijd om u, de klant. Met welke subsidie komt u daadwerkelijk verder? Hoe kunnen wij u d.m.v. subsidies het beste helpen bij het realiseren van uw ambities?
 2. Vakmanschap voorop
  We zijn subsidiespecialisten met passie voor techniek, duurzaamheid en innovatie. Met onze inhoudelijke kennis van techniek, duurzaamheid en subsidieregelingen vertalen we projecten, werkzaamheden en investeringen naar kansrijke subsidieaanvragen. Kwalitatief willen we de absolute top zijn: professionele, kennis gedreven subsidiespecialisten die bovendien de taal spreken van de opdrachtgever.
 3. Dienstbaar
  Onze grondhouding is dienstbaarheid. We helpen u graag bij het verwezenlijken van uw ambities, bijv. op het vlak van vernieuwing, R&D, verduurzaming, waarbij we oprecht geloven dat we met onze dienstverlening hierop een relevante en significante impact kunnen. Onze dienstverlening is full service en all-in waarbij we het principe TKO (totale klantontzorging) hanteren. We adviseren dus niet alleen, we verzorgen de complete subsidieaanvraag totdat de laatste subsidie-Euro is uitgekeerd. U heeft hier verder geen omkijken naar. Ook de begeleiding m.b.t. administratieve vereisten en uitgebreide hulp bij controles hoort bij ons ‘full service’  takenpakket. Uw risico wordt afgedekt doordat we bewezen kwalitatief goede en integere aanvragen schrijven én adequate hulp bieden bij eventuele controles door de subsidieverstrekker.
 4. Verbinden en bruggenbouwen 
  Door onze jarenlange ervaring hebben we een goede band met de diverse subsidieverstrekkers opgebouwd. Daarnaast verbinden we regelmatig bedrijven aan universiteiten, kennisgroepen, of bouwen consortia om bijv. te voldoen aan de eisen van de subsidieregeling. Daarnaast zijn we ook betrokken bij onze omgeving, dat betekent dat we de vaak lokaal verbinding zoeken tot de verschillende partijen: bedrijven, overheid, wetenschappelijke instituten, sectororganisaties, stichtingen, etc.
 5. Gedreven
  Onze subsidiespecialisten gaan recht op hun doel af. We zijn ambitieus en creatief om voor iedere klant de juiste oplossing te bedenken en te realiseren. Wij proberen zo snel mogelijk reële subsidiemogelijkheden in beeld te brengen en – na groen licht van de opdrachtgever – de subsidieaanvraag op te stellen. We streven altijd naar hoge kwaliteit van de subsidieaanvragen.
 6. Integer
  Wij zijn eerlijk en betrouwbaar, naar elkaar en onze klanten. We communiceren open, eerlijk, helder en transparant. Daarbij zijn we niet afwachtend maar proactief. Daarnaast zijn we onafhankelijk, waardoor we een eerlijk en integer advies kunnen geven.
 7. Betrouwbaar
  We streven altijd naar een duurzame, meerjarige samenwerking met onze klanten. De samenwerking met onze opdrachtgevers kenmerkt zich door wederzijds vertrouwen en een duidelijk gemeenschappelijk doel.  Door schouder aan schouder op trekken zijn we er van overtuigd dat we in staat zijn klanten écht verder te helpen bij hun technische ontwikkelingen en duurzame of energiezuinige investeringen.

 

Tarieven

Omdat we geloven dat uw belang ook ons belang is, werken we meestal op ‘no cure no pay’ basis. Uiteraard zijn afspraken tegen een competitief uurtarief ook mogelijk.

Sinds 2019 zijn we ook actief voor de rijksoverheid en diverse gemeenten. Bij een aantal gemeenten helpen we o.a. duurzame bedrijventerreinen realiseren. Deze dienstverlening is meestal op urenbasis.